Следвайте Гласове в ТелеграмНещата в (управляващото мнозинство) ще се изострят през

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНещата в (управляващото мнозинство) ще се изострят през
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Напрежението между правителство и президент устройва и двете страни

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Нещата в (управляващото мнозинство) ще се изострят през идващите седмици до локалните избори. Има стеснение от двете страни (ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС), че би трябвало да седят на една маса и да гледат в общото бъдеще, както и за това, че едните завоюваха властта и по-късно не я упражниха, а я дадоха на други хора. Това стеснение ще се ускорява по време на локалните избори, тъй като и двете страни ще би трябвало да засилват своите съидейници, с цел да се показват добре на вота ".

Това сподели пред БНР проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на СУ " Св. Климент Охридски ", някогашен министър на образованието, и акцентира, че се съмнява, че " ще се мине безпрепятствено " през изборите за локална власт.

По думите на проф. Вълчев напрежението сред държавното управление и президента устройва и двете страни:

" В лицето на Румен Радев държавното управление вижда своето съображение да съществува, с цел да устоят на президента, тъй като не би трябвало да има негови служебни държавни управления, които, споделят те, не е по-добре да ги има и така нататък Ето ви една легитимация. От страна на господин Радев е същото - той не инцидентно прави това, тъй като по този метод излиза, че той е единствената съпротива на това, което се случва в страната. Допускам, че това нещо ще продължи. Въпросът е кой по какъв начин ще изиграе тази обстановка ".

Според него отварянето на тематиката с смяната на националния празник е била тежка неточност на ръководещите и президентът е " взел самодейността доста мощно ":

" Това не е въпрос за Конституция, а за Кодекса на труда. Ако някой желае да се занимава с този въпрос, да отвори кодекса на труда. Вдигането на въпроса на конституционно ниво, значи, че се търси започване на спор - дали за прикриване на други по-важни неща, или пък нещо друго - това е обособен въпрос ".

Проф. Вълчев предложи въпросът за националния празник в този момент да бъде затворен и един ден, " когато всичко се възстановява в света към нас и в нас ", да се мисли какъв да е националният ни празник. Той подсказа, че има страни, които имат повече от един народен празник.

Интервюто на Даниела Големинова с проф. Даниел Вълчев в предаването " 12+3 " можете да чуете тук.

Инфо: БНР

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР